TOP 10 lucruri care trebuie să le faci toamna

Fiecare anotimp influenţează stilul de viaţă , ne adaugă din obiceiuri sau ne dictează să luăm oarecare decizii.Deci în postarea de astăzi vă propun un TOP din 10 lucruri ,ce eu sunt obişnuită să le întreprind toamna,la fel nu am neglijat și părerile altor persoane cu care am abordat acest subiect.
Go!
1.Explorează

Toamna e plină de priveliști colorate,misterioase și e un păcat mare să stăm în zilele de weekend în casă ,atunci cînd soarele ne mai bucură cu prezența sa.
Fie parcuri,păduri,festivale, picnicuri ,concerte în aer liber.Dacă aș fi vorbit de mine aș prefera parcurile ,pădurile unde poți face o mulțime de poze, ,pot să alerg printre frunze  și să le aud ”foșcăind” ,sunet care, după cel al ploii este cel mai tare toamna,pe bune!, pe mine mă stresează faptul că măturătorii reușesc uneori să măture prea repede frunzele  încît copilul din mine nu poate să dea în frunze, sau să calce pe ele ca să se audă  sunetul ăla :D 

2. Rătăcește-te prin biblioteci, librării
Cînd dacă nu toamna se creează atmosfera perfectă pentru lectură?
Încearcă un stil nou sau poate fă cunoștință cu un nou autor.Pînă în toamna asta credeam că detectivele nu sunt pentru mine și că niciodată nu mi se va întinde mîna spre ele, hahaha, n-a fost să fie! Dar să nu uităm regula ”cartea se citește cu o ceașcă de băutură caldă” și nu uităm și de o plapumă caldă evident !


3.Aprovizionează-te cu lucruri și haine călduroase

Tocmai v-am spus că citind o carte toamna să avem și o plapumă pe alături,dar mai avem chestii serioase cu care luptăm:ploaia ,vîntul și dispoziția rea,din această cauză trebuie să fugim cît mai departe de haine sumbre .
Punctul 3 pentru genul femenin poate fi o oportunitate de shopping! Eșarfe colorate șifonate sau împletite,pulovere,sacouri și mantouri,cizme cu toc și fără. Nu puteam să menționez că recent făcînd un search pe internet despre tendințele acestei toamne am găsit cîteva articole despre un trend care presupune să îmbrăcăm o geacă de balon și deasupra un mantou de aceeași culoare. WHAT?
Indiferent de ce spun noile tendințe e bine să purtăm ceea ce ne place și ce ne protejează de frig . ah da, nu uităm și de culori!


4.Aromaterapie
 Nu știu cum voi dar eu am o adevărată manie pentru acest punct,cînd intru în marketuri sunt pur și simplu ca magnetul atrasă de tejgheaua plină de lumînări mirositoare .Mai ales în fiecare sezon apar lumînări noi cu mirosuri specifice , ca exemplu în toamnă apar acele cu măr copt,scorțișoară,copturi ,vanelie...Mai mult ca atît apar cu designe atrăgător , fie ceva specific de halloween fie un peisaj de toamnă sau niște frunze. 
De obicei prețurile cam bat la buzunar , deaceea recomand firma Glade sau lumînările poloneze  care sunt accesibile și calitative.Recomand să procurați doar pe cele în borcane ,de altfel senzația de miros va fi foarte și foarte slabă.


5.Creează un meniu cu o gamă largă de băuturi fierbinți 
Cînd se răcește timpul devine  obicei să bem doar ceai,cafea sau cafea cu lapte ,cappucino, ciocolată fierbinte și aici se pune capăt fanteziei. E timpul să mai adugăm ceva, ca exemplu limonadă caldă cu ghimbir găsiți aici link-ul la recetă- http://viatamaisimpla.blogspot.md/2013/08/limonada-calda-cu-ghimbir.html . 
Pentru cei mai curajoși o variantă mai curajoasa- chai sau ceai indian iată receta-Ingrediente (4 portii)8 seminte de cardamon, 4 boabe de piper negru, doua batoane de scortisoara, o felie (grosime 1 cm) de radacina proaspata de ghimbir, 475 ml de lapte, 4 plicuri de ceai negru, 8 lingurite de zahar.


6. Jocuri de masă
Cine a spus că nu ne mai putem juca decît  copii?
Jocurile de masă sunt o eficientă oportunitate pentru o grupă de prieteni,știu multe persoane care le place Monopoly sau le place sa facă puzzle mari de vreo 5000 de piese,o partidă de șah ,între timp se mai comunică se mai spune o glumă și serile reci de toamnă devin mai vesele dar și mai diverse decît jocurile la PC.


7 Începe un nou serial (de dorit turcesc,cei care mă știu fac glume pe seama asta și au dreptate)
De obicei anume toamna serialele revin cu noi sezoane , iar altele noi încep,sălile la cinema devin tot mai pline . Sunt absolut entuziasmată de noul film de aventură fantastică „Copii domnișoarei Peregrine între 2 lumi” e absolut perfect pentru toamna,avem și poveste și fantastic,evenimente misterioase și personaje malefice.

8.Creează o atmosferă de toamnă acasă
 Atmosfera plăcută poate fi creată de luminițe ce se pot atîrna deasupra patului sau în orice alt loc.Florile de sezon ,ornamente cu conuri, caștan , scorțișoară,citate despre toamnă,elemente din lemn și multe altele sunt inspirate pentru a aduce toamna  acasă. Frunze artificiale , perne cu ornamente și blănuri,dovleci decorativi arată cel mai bine în zona de living.

9.Culorile toamnei- strict everywhere!
Haine,accesorii,decor,machiaj..toate în culori de toamnă. Bordo sau marsala sau culoarea vinului ,spuneți-i cum doriți, e cea mai vestită culoare a toamnei.O altă culoare ce e în vogă mai ales în acest an ,ne aduce aminte cerul de tomnă, așa numita culoare RIVERSIDE ,un bleu intens adînc și rece.
O culoare regală, extrem de senzuală e verde de smarald .O culoare ce ne amintește muștarul se numără prin tendințe și în acest sezon Spicy Mustard.Combinați și uitați de culorile posomorîte!

10.Adoptă sau îngrijește un animal fără adăpost
Odată cu răcirea timpului,animalele fără adăpost tind cu greu să-și găsească de mîncare ,să se apere de frig și să supraviețuiască.Sunt conștientă de faptul că nu oricine poate adăposti și adopta dar cu toții putem să cream niște condiții de trai ,o cutie cu niște plapume ca exemplu și mîncare.
O altă metodă este de a dona bani , resurse materiale , căldură sufletească pentru animalele din azil.




                                                                              Vă doresc o toamnă blîndă!
fatadelalitere.blogspot.md

Comentarii

Postări populare